Jumaat, Oktober 15, 2010

Kenangan 80an'

Budak2 yg lahir pd thn 80an mesti ingat mase skola rendah dulu: -

kat skola ade salesman jual buku cerita. ari ni bg list, esok mintak duit beli walaupun cerita buku tu dah tau. salesman susu pon camtu gak.
kat library, budak2 mmg baca buku tp just tengok gamba je. bile ade program Nilam, sebok semua nak pinjam buku. Last2, tulis sinopsis yang kat belakang buku.
RMT kat skola mkn x best, tp yg berduit pon join RMT, x phm..
pakai pensel box msti yg bole bukak dpn blkg, pastu ade sharpener kat tgh2 die.
main lwn pemadam, syg nak guna utk padam. padahal itu fungsi sbnr, utk padam!
pakai pembaris yg bergerigi, kat dlm ade air pastu ade bende berkilat dlm air tu.
cikgu pakai pembaris kuning pjg. Ade pemegang kat tgh2 tp x penah nmpk cikgu pgag pon kat situ.
bulu ayam jd ramping krn sering dijadikan rotan.
time pendidikan seni, lukis sume boleh tp bile time kaler sume hampeh. ade gak buat anyaman pakai kertas warna, kolaj la, ape la...
main game 2D. super contra, super mario, street fighter, sume pakai tape.
jam tgn Boy London jd idaman, sbb bole tuka2 kaler ikut suhu n cuaca.
takut BCG tp lepas inject poyo la pulak...
balik skola beli JoJo xpon Dendang. Tora pon best gak. Beli se mata2 nak mainan, coklat die x mkn pon.
Kasut berlampu kat tapak, yg iklan die kat tV bole tembak alien tu...
Siri kartun; power rangers, ultraman, transformers, ninja turtles, Thundercats, maskman, Gaban dan mcm lg.
jgn lupe sume ni sbb zaman skrg budak2 x smpt lyn bende2 ni. kite akan sentiasa berubah, cume asal-usul kite yg permanent. huhu~ ni la baru zaman kita

2 ulasan :

  1. Ulul Azmi bin Mat Ali15 Oktober 2010 8:33 PTG

    bro mana part beli tikam nih...tmbah2 lg..

    konon2 hebat main pemadam sampai sanggup conteng pensel atas meja pastu tenyeh pemadam 2 bg jd hitam..sapa menang dpt pemadam 2...

    BalasPadam