Isnin, Jun 18, 2012

Penunggu Malam

Aiseh, jam gua dah menunjukkan 1.23am. Tapi gua masih di pejabat. Bukan soal keje, tapi gua park keta gua kat office ni. Gua sayang keta gua, taknak kena calar bila park kat rumah. Maklumlah, rumah gua tue ramai penghuni. Flat lah katakan.

Ni gua nak cite sikit ape gua buat kalau gua jaga sampai malam.

1. Gua buka facebook
-- maklumlah, zaman sekarang ni sape xreti gune facebook memang ketinggalan r. Tapi gua layan game je, itupun cuma Mafia Wars.

2. Layan movie/variety show
-- gua peminat no1 Running Man, setiap hari gua akan play Running Man. Gua ada dari episod 1 sampailah yang paling latest. Kalau gua xlayan Running Man, gua tengok family outing season 1, season 2 FO xbest, sebab tue gua xlayan FO 2!

3. Layan SMS / Call
-- gua ada awek, memang keje gua habiskan kredit dan masa bergaduh ngan awek gua. Dah jadi habit kowt, tapi gua sayang sama awek gua. Hati ni susah nak ubah ooo. Muka rock, dalam hati ada taman...

4. Keje...
-- Yang ni gua malas nak olah, buat nyakit hati je.

So, atas2 tue kebiasaan gua r. Korang buat ape? Takkan tengok tv or dengar radio je?

Rabu, Jun 06, 2012

Bersediakah Kamu Menjadi Seorang Suami

Assalammualaikum.


Soalan di atas sangat mudah dijawab, tetapi hakikatnya tanggungjawab yang dipikul adalah sangat berat. Pernah saya belajar mengenai tanggungjawab seoarang lelaki. Beratnya, Allah sahaja yang tahu. Tetapi kadang-kadang wajarkah lelaki di bawah ini menjadi suami kamu?




orang gila